Observasjoner på Twitter

Twitter er et sosialt nettsted med over 200 millioner brukere. Twitter er en mikroblogg, noe som innebærer at man kun kan uttrykke seg ved hjelp av 140 karakterer. Prinsippet går ut på å dele interessante temaer og det som opptar deg med andre gjennom tweets og direktemeldinger. Ved å følge andre brukere og bli fulgt av andre danner man et stort sosialt nettverk.

Brukere
Det finnes i dag to typer brukere – vanlig bruker og sertifiserte brukere. En vanlig bruker er den type bruker mannen i gata har, mens en sertifisert bruker er en offentlig person som er godkjent av Twitter, slik at man kan være sikkert på at den offentlige personen er den personen den gir seg ut for å være.

Tweets og direktemeldinger
En tweet er den statusmeldingen du skriver på Twitter. Som nevnt tidligere kan man kun uttrykke seg med 140 tegn, slik at man må uttrykke seg kortfattet. Mange deler ofte linker til spennende artikler, nyheter ol. på Twitter, og en link kan ofte bli ganske så lang. For å løse dette problemet forkorter Twitter linkene for deg, slik at linken ikke vil bruke opp alle tegnene dine i en tweet. Genialt!

For å holde en mer privat samtale på Twitter, kan man sende direktemeldinger til andre brukere. Dette forutsetter at brukeren allerede følger deg, det går ikke an å sende en direktemelding til en bruker som ikke følger deg. Disse direktemeldingene vil kun du som skriver og mottakeren kunne lese, i motsetning til en tweet som er offentlig for alle.

Følge andre
Får å få noe utbytte av Twitter er man helt avhengig av å følge andre brukere på Twitter, for det er slik kommunikasjonen mellom brukerne oppstår. For at du selv skal bli fulgt av andre er det helt vesentlig at du virker interessante for de andre brukerne på Twitter. For å gjøre dette er det viktig å oppdatere informasjonen om deg selv, twittre litt og gjerne ha et personlig profilbilde.

Hvordan finner du nye brukere på twitter?

Jeg har tatt en tur inn på profilen til henriettehedlov og hpnhansen, og sett litt på hvem de er, hva de gjør og om de følger noen relevante personener som jeg kan følge. Brukeren henriettehedlov heter egentlig Henriette Hedløv, hun driver med digital merkevarebygging og kommunikasjon i sosiale medier, blogger og holder foredrag og kurs om temaet. Brukeren hpnhansen heter egentlig Hans Petter N-Hansen, han er en mobil teknologiskmisjonær, jobber i Gambit Hill & Knowlton og blogger om vår digitale verden. Jeg oppdaget at hos begge to fulgte jeg endel av de samme personene som de gjorde, men at de begge fulgte utrolig mange flere enn meg selv, og at det å skulle finne brukere som var relevante for meg hos dem var tidkrevende. Det som heller var interessant var å se på listene de hadde, der var det lettere å orientere seg frem til brukere som var interessante, siden listene er delt opp i kategorier.

Lister
For å organisere brukerne på Twitter, har det blitt opprettet en funksjon som kalles lister. Lister går ut på å lage en gruppering for brukere som har noe til felles, slik at de som går på samme skole, interesserer seg for biler eller lignende ligger i en liste. Det går an å lage både offentlige og private lister. Man kan bruke disse listene til å gruppere de du følger og til å finne flere personer som interesserer seg for det samme som deg hos andre brukere.

Ut på tur
Man trenger ikke nødvendigvis en nettleser for å benytte seg av Twitter. I dag går veldig mange rundt med en smarttelefon og kanskje et nettbrett, det har derfor også blitt opprettet applikasjoner som gjør det mulig å benytte seg av Twitter på telefonen og på nettbrettene for å gjøre Twitter mer tilgjengelig. Fint når man er på farten og vil twittre litt!

Håper dette ga deg en bedre forståelse for hva Twitter er! Hvis ikke kan du ta en titt på videoene Del 1 og Del 2 til Elin Ørjasæther om twitter.

Bruker du twitter? Hva er dine tanker om twitter?  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s